Restaurang Solviken

Alldeles närmast stranden och med en bedårande utsikt över Kattegatt och folklivet i viken. En restaurang med anor tillbaka till en tid då badlivet började i Apelviken och Varberg. Den kallades solviken redan då - och det gör den fortfarande

Restaurang Solviken

Restaurang Solviken har varit en uppskattad och populär restaurang i åtminstone sjuttio, åttio år, kanske ännu längre, bland såväl varbergsbor som tillresande. Redan vid den tiden apelviken.se bara var en "tältplats" drog Solviken långväga gäster. Man kom för den goda matens skull, för att ta en kall pilsner varma sommardagar och för att umgås. En del för att bada, men många bara för att vistas i vid havet.

På solviken samlas campinggäster med varbergsbor, flanörer längs strandpromenaden och de som tagit en cykeltur från Läjet. Sommaren fylls av god mat, dofter från grillen, quiz och trubadurer.

Rodìzio!

Förra årets stora nyhet är Rodizio - ett brasilianskt grillkoncept där du kan äta hur mycket grillat kött du vill; pichana, lamm, salsiccia, vildsvin och ibericogris. Bland annat. Till det en rik buffé av tillbehör. Rodìzio serveras torsdag till lördag.

Vedugnseldad pizza

En riktig italiensk pizza gräddas i vedugn. Värmen är högre och gräddtiden kortare - det gör att botten blir precis så där spröd och tunn som man vill ha den. Röken bidrar med smak och ger en antydan av eld. Eld, rök och riktigt bra råvaror som mozzarella, västerviks gräddost och lufttorkad skinka blir pizzor som tidigare inte gått att få i Varberg. Vill du prova något annorlunda och fantastiskt gott i pizzaväg välj 'Nelin'. En "blond" pizza med gräddfil, mozzarella, crème fraiche och bacon. Smarrigt värre!

À la carte

I à la carte meny hittar du såväl klassiker som den i-hela-varberg-berömda schnitzeln och hamburgare som fisk- och skaldjurssoppa, peppardelle och torskrygg. 

Meny

Du kan hämta solvikens meny här:

Hämta menyn som pdf

Boka Online