Hitta nya smaker!

Hitta nya smaker!
Visa bildspel

Dryckesprovning är vad vi skulle kalla en alldeles lagom konferensaktivitet. Och även om vi tycker det är otroligt häftigt med vindsurfing eller havskajak förstår vi att det ibland kan bära emot lite att kränga på sig våtdräkt, vada ut i iskallt vatten för att sedan upptäcka att det blåste för mycket, för lite eller inte alls.

Dryckesprovning är inte beroende av väder, vind och årstid. Det tar inte flera timmar i anspråk när man vill hinna med så mycket annat. En dryckesprovning före maten, efter maten, innan badtunnan, som uppvärmning inför femkampen eller redan till lunch om man är på det humöret. Varför inte som ett inslag till middagen; vad händer när olika grundmaker möts och vad skall man tänka på när man kombinerar mat och dryck. Ett litet glas Genever till fet fisk? Eller inte? Mycket eller lite tanniner? Och vad är det egentligen i en flaska Strega?

Vi är väldigt glada att vi har Sommelier Niklas Steinwall, från Taste by Steinwall, som leder våra provningar. Han kan nämligen reda ut sådana frågor, och många fler, åt oss. Och åt er! 

- Oavsett vad man provar så blir det alltid en tydlighet när man får möjlighet att jämföra olika drycker samtidigt, säger Niklas. Här på Solviken erbjuder vi flera olika typer av provningar och upplägg. Prata gärna med vår konferensvärd Felix, så syr han, tillsammans med Niklas, ihop konferens, mat, boende och dryckesprovning så att ni får ert möte som ni vill ha det.

Här är några populära provningsförslag och idéer

Mousserande vin - vi provar Cava, Crémant, Prosecco och Champagne och lär oss likheter och olikheter kring de olika dryckerna

Veneto - Den populära vinregionen i nordöstra Italien som är känd för sina röda viner så som Valpolicella, Ripasso, Amarone samt det vita vinet Soave och det populära bubblet Prosecco

Vinlandet Italien - Vi provar typiska viner från de populära vinområdena Toscana, Piemonte och Veneto

Bordeaux - Det klassiska distriktet som gör några av världens bästa vita, röda och söta viner

Nya Världen möter gamla världen - Presentation av USA, Sydafrika som får visa upp sig mot viner från Europa

Whisky, Cognac eller Romprovning. Aquavitprovning eller Gin. Möjligheterna är nästan hur många som helst. Ni bestämmer. Ibland vill man ha säkra kort som man sedan kan bräcka svärfar med, och ibland vill man helt enkelt upptäcka nya häftiga smaker. Se alla förslag ovan som just förslag. Vill ni ha ännu fler? Inga problem, låt oss veta!

 


I SAMARBETE MED

actic

 

 

 

Boka Online

Begär offert

Har du redan bestämt vad du vill ha begär du lätt en offert direkt här på sajten.

Begär offert
Eller kontakta oss på:

Telefon: 0340-64 13 25
E-post: konferens@apelviken.se