Stäng

Varberg

Apelviken i all ära. Många av våra gäster lämnar oss helst inte alls under tiden vi har dem hos oss. Det glädjer oss mycket, men vår fina stad erbjuder mycket man inte får missa. Och flera saker är bara en lagom promenad bort. Här är några av våra favoriter...

Varbergs fästning

varbergs fästningHar du någon gång varit i Varberg har du sett hur fästningen reser sig precis vid hamnen. Den går liksom inte att missa. Den började byggas redan på 1200-talet som en borg på klippan och utökades som försvarsanläggning på 15- och 1600-talen. Idag rymmer fästningen Hallands Kulturhistoriska Museum som varje år har ett antal olika evenemang och rörliga utställningar. Men naturligtvis är det kanske fortfarande Bockstensmannen som lockar mest; läskigt, spännande och fascinerande på samma gång.

Hallands Kulturhistoriska Museums hemsida

Stadsliv

torghandel varbergI Varberg lever fortfarande småstaden; torghandeln varje onsdag och lördag året runt är mäkta populär, uteserveringarna fyller stadens gator och torg sommartid och i socitetsparken och hamnen händer nästa alltid något. Att strosa runt på stan och bara vara är en upplevelse i sig.

Surfing

vindsurfingDu har säkert redan förstått att Apelviken är en av Europas bästa stränder för vindsurfing. Kanske har du till och med redan gått en av våra vindsurfingkurser - som inte kostar något extra för dig som bor på apelviken.se. Men när du vill lära dig ännu mer, prova kite, sup eller vågsurfing, eller kanek bara hänga i skön surfmiljö är Varberg rätt ställe. Faktum är att du knappast kan undvika surfarna. Surfers några hundra meter bort längs stranden har och vet i princip allt det finns att veta om surfing.

Bruket

I den gamla spik- och ståltrådsfabriken ryms sedan 2012 Varbergs nya stora mötesplats. Här samsas bowling, biljard och idrottshallar med  restuarang och ett stort lekland för barn - perfekt för regniga dagar!

Brukets hemsida

Simstadion och Kallbadhus

Vi lovar att du inte tröttnar på vår egen pool i första taget, men om du ändå skulle vilja ha lite omväxling i badandet tycker vi du skall pröva 50 meter uppvärmd havsvattenbassäng. Är du riktig modig finns det 1- och 3meterssvikter. Simstadion ligger utmed strandpromenaden, nästan vid fästningen.

Eller varför inte besöka ett klassiskt Kallbadhus. Varbergs vackra Kallbadhus finns precis mellan fästningen och hamnen. Här badar man utan badkläder. Och skulle du bli biten av nakenbad finns det fyra stycken till utmed strandpromenaden.

Öppettider och fakta om Simstadion
Kallbadhusets öppettider

Nöjesliv

publik varbergMånga av de stora artisterna stannar till i Varberg under sina turnéer - i sommar kommer, för att nämna några, Laleh, Petter och Kim Larsen. Dessutom bjuds det varje kväll 19.00 på musik från Socitetsscenen; pop, jazz, visa och så vidare. Och som om det inte vore nog har många restauranger, som vår egen, coverband, trubadurer, uppträdande och quiz. 

Fisketurer

Åk på havsfisketurer med Fladen. Som gäst på apelviken.se kan du hämta ett rabattkort i receptionen. Det låter er åka fyra personer men ni betalar bara för tre.

Läs mer om Fladen Fisketurer här

Naturum Getterön

naturum getteronGetteröns fågelreservat hyser många häckande fåglar och ännu fler flyttfåglar som rastar där under vår och höst. Reservatet räknas som en av Sveriges bästa fågellokaler. Naturum, vid kanten av reservatet har guidningar, föreläsningar och en utställning om fågellivet vid reservatet. Butik och café.

Naturums hemsida

Gekås

gekas_ullaredNej, vi vet. Gekås ligger inte i Varberg. Och nej det ligger inte heller på promenad- eller cykelavstånd. Men vi måste nämna det ändå. För Ullared och landets mest berömda lågprisvaruhus är faktiskt bara en dryg halvtimme bort med bil. Ett besök på Gekås är självklart. Men det behöver vi nog inte ens säga.

Gekås hemsida

 

Vill du ha fler utflyktstips, hjälp att boka restaurang eller veta närmaste vägen till Glommen, Åkulla Boksskogar eller  Brukets öppettider kom förbi receptionen. Vi hjälper dig gärna! Du kan också läsa mer om vad som händer på marknadvarberg.se

Boka Online

poolparty
surfschool