Surfcenter

Apelviken är en av norra europas bästa vindsurfingstränder med en etablerad surfingkultur. Så fort vinden tillåter - och isen inte ligger - är entusiasterna ute och havsytan fylls av segel.

En upplevelse nära havet!


På apelviken.se har vi under många år erbjudit vindsurfingkurser till våra gäster. Hundratals unga som inte-fullt-så-unga har under årens lopp introducerats till vindsurfing av våra utbildade instruktörer. De senaste åren har vi utökat med SUP, vågsurfing och havskajaker! Närmare havet än så kommer man helt enkelt inte!

Vindsurfing

Våra kurser i vindsurfing  riktar sig till dig som aldrig tidigare provat eller känner att du vill ta allt från början. Vi börjar med att gå igenom grunderna på land men är ute på brädan redan efter någon timme och tillbringar därefter all övrig tid på vattnet. Våra 2-dagars grundkurser är tisdag + onsdag eller fredag + lördag.

Surfskola

För de barn som är vattenvana och simkunniga men ännu för unga för att delta i våra andra surfkurser finns vår surfskola! Här lär vi oss vattenvett och testar olika surfsporter, men framförallt har vi väldigt kul i Apelvikens vågor. Varje torsdag 

SUP

Eller Stand Up Paddleboarding, är en relativt enkel surfsport där man tränar koordination, rörlighet och balans. Tre dagar i veckan anordnar vi SUP-kurs där man lär sig grunderna och tekniken samtidigt som man får en härlig tur på havet.

Kursen vänder sig dels till dig som aldrig någonsin stått på en surfbräda men också till dig som har havsvana sedan tidigare. Vi går igenom enklare teknik och paddlar en runda tillsammans. För dig som redan är kunnig finns möjlighet att utveckla din teknik och få råd av våra instruktörer.

För ALLA!

Vindsurfing-, SUP-kurser och Surfskola kostar inget extra för boende gäster. Men anmäl dig gärna i god tid så platserna inte tar slut. Först till kvarn! För att vara med i Vindsurfing- och SUP-kurs välkomnar vi ALLA som fyllt tretton år - även vuxna! Vi rekommenderar verkligen föräldrar att gå kursen tillsammans med son eller dotter och uppleva vindsurfing tillsammans. Kanske hittar ni ett gemensamt intresse för livet.

För att delta krävs föranmälan senast en timme före kursstart. Anmälan sker i receptionen. Platserna är begränsade. Samtliga kurser är enbart öppna för boende på apelviken.se - Anmälan: 0340-641300
 

ÖPPETTIDER 13.00 - 18.00 Alla dagar vecka 26 till vecka 32

PRISER UTHYRNING

UTRUSTNING 2 TIM 4 TIM 6 TIM Surfcenter hyr ut utrustning till mycket förmånliga priser, men enbart till boende gäster. Våtdräkt, flytväst, hjälm eller andra tillbehör ingår alltid vid uthyrning och måste användas. Uthyrning kräver målsmans sällskap. Fullständiga hyresvillkor här
Havskajak 300 kr 400 kr 500 kr
Vindsurfing 200 kr 300 kr 400 kr
SUP 200 kr 300 kr 400 kr
Vågsurfing 200 kr 300 kr 400 kr
Skimboard 50 kr 100 kr 150 kr
Longboard 50 kr 100 kr 150 kr
Trampbåt, 55min 100 kr - -

 

Boka Online

poolparty
surfschool