Vinfestival 2017

En vik, sju krögare, sju länder, 28 olika vin! För andra året i rad går vi i Apelviken tillsammans och ställer till ett redigt vinkalas i världens bästa havsvik.

År 2016 var det premiär för Vinfestival Apelviken. Varje krog serverade smakprov av tre till fem viner, från en och samma region. Det blev en hejdundrade succé, människor drog från krog till krog, dansade och sjöng. Vinet tog slut men folk var lika glada ändå.

I år gör vi om det!

Kusthotellet tar sig i år an Frankrike, Apelvikens Bodega fördjupar sig i Österrike och Solviken bjuder smaklökarna Sydamerika, Brittas Strandveranda Spanska viner. Johns Place utforskar Sydafrika och Surf Saloon Australien samtidigt som &Olles går all in på Italien.

Kuponghäfte

Varje krog erbjuder 4cl smakprov av fyra viner. Ett smakprov kostar en kupong. Häfte om 10 kuponger säljs på de olika krogarna och på tre särskilda försäljningsställen. Pris 10 kuponger 200 kr. Lite strategiskt utplacerade. Häften, eller kuponger i häften återlöses inte - men kan användas nästa år (om nu någon skulle få några över)

Kupongerna kan också användas som betalning för de smakprov och tilltugg som varje krog serverar, och som ger en idé om just den krogens kök och inriktning.

Kuponghäften kan endast betalas med Swish.

Vinfestivalglas

Jo, förra året tog inte bara vinet slut. Glasen räckte inte heller till. Så i år har vi tagit fram ett unikt glas för Vinfestivalen. Det köper du för 20 kr eller en kupong, tar med dig mellan krogarna och hem när festivalen är slut.

Vinhäfte

Vikens krögare har vardera valt ut fyra viner som representerar deras krog; deras mat, deras ambition. Ala viner presenteras i ett häfte som du får på plats. Du kan börja på vilken krog som helst, och sluta på vilken som helst. Sydafrika först, fortsätt med Italien och därefter Österrike. Spanien, Frankrike eller Sydamerika först och runda av i Australien. Eller i någon helt annan ordning. Ta det som du vill, helt och hållet som du känner för, lite som du är. Som andan faller på. Som Apelviken.

Strandtåget

För er som inte cyklar eller går, kör Strandtåget mellan Kusthotellet och &Olles under hela festivalen, kl 12-17. Det kostar inget att åka med, men platserna är naturligtvis begränsade. Förutom Kusthotellet och &Olles stannar det mitt mellan  Apelvikens Bodega och Solviken, mitt mellan Brittas och Johns Place och vid Surf Saloon.

Observera att Strandtåget enbart kör i Apelviken denna dag och inte sin ordinarie sträckning. I vinhäftet finns en karta över alla hållplatser.

Varmt välkomna på 2017 års Vinfestival i Apelviken!

26 AUGUSTI KL 12-17

 

Boka Online

pizza att hämta